مقالات

چطور خوب احوالپرسی کنیم؟

چطور خوب احوالپرسی کنیم؟

احوالپرسی کردن یکی از رسم های دیرینه ی ما ایرانی هاست. ما به محض دیدن یک نفر بعد از سلام کردن شروع به احوالپرسی می کنیم.

سلام و احوالپرسی کردن اولین قدم برای ایجاد یک ارتباط موثر میان انسان هاست. درواقع دروازه ی ورود به ارتباط (چه ارتباط شخصی و چه ارتباط  کاری) است.

در جواب به این سوال که چطور خوب احوالپرسی کنیم، شاید بعضیا بگن که خب احوالپرسی کردن کار خیلی آسونیه و همه از عهده ش برمیان و قاعده و قانون خاصی لازم نداره. درسته که احوالپرسی کردن کار هر روزه ی ما آدم هاست اما بسیاری از افراد در این زمینه نابلد هستند و دچار اشتباهاتی می شوند. هنگام احوالپرسی کردن باید بسیار محتاط باشیم و به یکسری نکات توجه خاصی بکنیم.

در نظر اول هر شخصی که بتواند خیلی خوب احوالپرسی کند، انسان با اعتماد به نفس بالایی به نظر میاد و به راحتی می تواند توجه ها را به خود جلب کند.

اگر به احوالپرسی افراد موفق و حرفه ای توجه کرده باشید می بینید که آنان با چه مهارتی این کار را انجام می دهند.

در این مقاله سعی داریم تا آداب درست احوالپرسی کردن و کلمات و عباراتی که می توانید هنگام احوالپرسی از آنان استفاده کنید را به شما معرفی کنیم.

« آماده نشدن برای چیزی، آماده شدن برای شکست است »

این جمله ی بسیار زیبا اهمیت یادگیری در هر زمینه ای را یادآور می شود که احوالپرسی نیز یکی از همین زمینه هاست. لطفا با ما همراه باشید چرا که مطمینا با بهره گیری ازنکات زیر خیلی بهتر می توانید یک بحث را پیش ببرید.

  • نکاتی که هنگام احوالپرسی باید به آنها توجه کنید:

 

  • استفاده از جملات منفی ممنوع
  • هنگام احوالپرسی، گله گذاری نکنید و جملات طعنه آمیز به کار نبرید
  • خاطرات خوش گذشته را یادآوری کنید
  • از جملات مودبانه و زیبا استفاده کنید
  • به زبان بدن خود توجه کنید
  • به طرفتان نوبت صحبت کردن بدهید
  • روتین و تکراری و طوطی وار احوالپرسی نکنید
  • هنگام احوالپرسی از جملات تحسین آمیز استفاده کنید
  • در جمع های زیاد کوتاه و مختصر احوالپرسی کنید

استفاده از جملات منفی ممنوع

نکته ای که خیلی باید به آن توجه داشته باشید این است که هنگام احوالپرسی به هیچ وجه از کلمات منفی استفاده نکنید. وقتی کسی از شما می پرسد چه خبر؟ اوضاع چطور است؟ با حالت افسردگی نگید که «ای بزور داره میگذره» یا «حالمون چندان گفتنی نیست». استفاده از چنین کلماتی فرد را نسبت به ادامه ی گفت و گو با شما بی اشتیاق خواهد کرد.

 وقتی با همچین سوالاتی روبرو شدید بدانید که فرصتی بسیار عالی نصیبتان شده است تا حرفه یا کار جدیدتان را معرفی کنید، پس با گفتن جملات منفی نه حال خودتون را خراب کنید و نه ادامه ی رابطه تان را.

بهترین جملات مثبت در جواب این سوال که حالتان خوبه؟ جملات زیر هستند:

  1. من عالی ام
  2. خیلی خوبم واقعا سپاسگذارم
  3. حالم عالیه ممنون
  4. حالم توپه توپه
  5. از این بهتر نمیشم
  6. و…

هنگام احوالپرسی گله گذاری نکنید و جملات طعنه آمیز به کار نبرید

حتما برای شما هم پیش آمده که به یک نفر زنگ می زنید و طرف به محض پاسخ دادن و سلام کردن، شروع می کند به گله کردن و گفتن جملاتی مثل: به به چه عجب یاد فقرا کردید؟.

 گفتن چنین جملاتی یک اشتباه مهلک است و در عین حال که حس انزجار و تنفر را در طرف بیدار می کند اهمیت و ارزش کار شما را نیز زیر سوال می برد. پس هنگام احوالپرسی به هیچ وجه گله نکنید.

چندتا از جملات طعنه آمیزی که نباید استفاده کنید:

  1. یعنی ما ارزش یک زنگ زدن هم نداریم؟
  2. خورشید از کدوم طرف دراومده؟
  3. از وقتی با از ما بهترون می پری حالی از ما نمی پرسی
  4. چه عجب که تو را دیدم؟
  5. چقدر چاق/لاغر شدی؟
  6. تا من زنگ نزنم یه وقت زنگ نزنیا!
  7. دیگه کلا ما را فراموش کردی

 

خاطرات خوش گذشته را یادآوری کنید

یکی از تاثیرگزارترین و جذاب ترین تکنیک های احوال پرسی همین مورد است. می توانید هنگام احوالپرسی کردن به طرفتان بگویید که «آخرین باری که با شما ملاقات کردم به من بسیار خوش گذشت و هیچ وقت آن را فراموش نخواهم کرد». گفتن این جمله باعث ایجاد تصویری مثبت در ذهن طرف رابطه شده و او را بسیار خرسند و خوشحال خواهد کرد.

از جملات مودبانه و زیبا استفاده کنید

هنگام احوالپرسی کردن از کلمات و عبارات مودبانه استفاده کنید تا سخنتان به دل طرف مقابلتان بنشیند. در زیر تعدادی از این جملات زیبا را آورده ایم:

  1. عرض سلام و ادب
  2. چه خبر چی کار می کنید؟
  3. اوضاع و احوال چطوره؟
  4. حال همه ی ما خوب است. حال شما چطور؟
  5. دوستان احوال دل خوب است؟
  6. اوضاع کاری روبه راهه؟
  7. تو فکر شما بودم عجب تصادفی!
  8. خیلی وقت بود شما را ندیده بودم، از دیدار مجدد شما بسیار خرسندم
  9. خوشحالم از اینکه شما را سرحال و قبراق می بینم
  10. خوشحالم از این که دوباره شما را سالم و سرحال می بینم
  11. ملاقات با شخص فرهیخته ای چون شما برای من مایه ی مباهات است
  12. فهم و کمال سرکار از بیانتان هویداست
  13. از دیدنتون خوشحالم. تازه چه خبر؟
  14. لحن شیرین شما دلگرم و امیدوارمان می کند
  15. خیلی دلم می خواست ببینمتون
  16. این مدت چطور بود؟ تعطیلات خوبی داشتید؟
  17. کاری از دست من برمیاد؟

به زبان بدن خود توجه کنید

هنگام احوالپرسی کردن فقط بیان کلمات زیبا و محترمانه به تنهایی کافی نیست شما باید حتما زبان بدن قوی نیز داشته باشید.

وقتی می خواهید با شخصی احوالپرسی کنید حتما با وی دست داده و دستش را کمی محکم(البته نه خیلی محکم و طولانی) فشار دهید که این کار شما، صمیمیت شما را نشان داده و در وی این حس تداعی می شود که شما برای ادامه ی ارتباط با وی مشتاق هستید.

حتما لبخند بر لب داشته باشید، لبخند زدن شما را آدم مهربان و شادی نشان می دهد.

به طرفتان نوبت صحبت کردن بدهید

وقتی سوالی پرسیدید منتظر بمانید تا فرد جواب شما را بدهد بعد دوباره شروع به صحبت کردن بکنید. این طور نباشد که به محض پرسیدن سوالی خودتان نیز تند تند شروع به صحبت کردن همزمان با وی بکنید و اصلا متوجه حرف های همدیگر نشوید اگرسوالی که می پرسید جوابش برایتان حایز اهمیت باشد، این اتفاق نمی افتد اما اگر سوال شما فقط طبق عادت باشد و اصلا جوابش برایتان مهم نباشد مطمینا برای شنیدن جوابش نیز منتظر نخواهید ماند. پس هنگام احوالپرسی کردن حتما سوالاتی را بپرسید که جوابشان برایتان واقعا مهم باشد.

روتین و تکراری و طوطی وار احوالپرسی نکنید

بهتره هنگام احوالپرسی یکم خلاقیت داشته باشید و همانند یک ربات که از قبل برنامه ریزی شده با جملات تکراری احوالپرسی نکنید. برخی از افراد هنگام احوالپرسی فقط یکسری از سوالات تکراری که در ذهنشان حک شده و اصلا جوابشان نیز هیچ اهمیتی ندارد را عنوان می کنند. مثلا به محض دیدن یک نفر می گن چه خبر؟ و طرف مقابلشان نیز میگه هیچی سلامتی و به احتمال بسیار زیاد بعدش شروع می کنند از بدبختی هاشون گفتن.

این گونه احوالپرسی کردن اصلا خوشایند نیست. شما متفاوت باشید، به عنوان مثال بگید سلام دوست عزیزم حالتون چطوره؟ آخرین باری که با هم به پارک رفتیم رو یادته؟ خیلی خوش گذشت.

هنگام احوالپرسی از جملات تحسین آمیز استفاده کنید

همان طور که به کار بردن جملات طعنه آمیر باعث تنفر فرد می شود در مقابل جملات تحسین آمیز باعث می شود حسی خوبی را در فرد ایجاد کنیم و او برای اینکه دوباره مورد تحسین شما قرار بگیرد سعی می کند ارتباطش با شما را حفظ کند.

همه ی افراد دوست دارند مورد تحسین قرار بگیرند البته تحسین و تعریف ما نباید حالت چاپلوسی داشته و اغراق آمیز باشد . برای دانستن اصول تعریف از دیگران رجوع کنید به مقاله ی چگونه از دیگران تعریف کنیم؟

 

در جمع های زیاد کوتاه و مختصر احوالپرسی کنید

اگر وارد جمعی شدید که تعداد زیادی از افراد در آن حضور داشتند و خواستید با عده ی زیادی احوالپرسی کنید بهتر است جملات را کوتاه انتخاب کنید تا فرصت کافی برای احوالپرسی کردن با همه را داشته باشید. ولی اگر جمعیت کم بود بهتر است وقت بیشتری را به احوالپرسی کردن اختصاص دهید.

جملات مناسب برای خداحافظی کردن

حال که فهمیدیم چگونه با دیگران احوالپرسی کنیم، در این بخش می خواهم به تعدادی از جملات زیبا برای خداحافظی کردن اشاره کنم:

  1. مراقب خودتان باشید
  2. به امید دیدار دوباره
  3. امیدوارم در کارتان موفق باشید
  4. بسیار خوشحال شدم
  5. اجازه مرخصی می فرمایید؟
  6. آشنایی با شما برای من افتخار بزرگی بود
  7. از اینکه وقتتان را در اختیار من گذاشتید بسیار سپاسگذارم
  8. از مصاحبت با شما بسیار لذت بردم، امیدوارم بتوانم دوباره شما را ببینم
  9. امیدوارم از این مهمانی لذت برده باشید
  10. اگر اجازه بدهید کم کم از حضور شما مرخص می شوم
  11. بیشتر از این وقتتان را نمی گیرم
  12. بسیار خوشحال شدم صدایتان را شنیدم
  13. بابت پذیرایی بی نظیرتان واقعا ممنون
  14. اوقات خوشی را برایتان آرزومندم
  15. امیدوارم دوباره این افتخار نصیبم شود
  16. به خانواده ی محترم سلام برسانید
  17. اوقات بسیار خوشی را با شما سپری کردم
  18. دیدن دوباره ی شما چه اتفاق شیرینی بود برام

جمع بندی

وقتی شما به عنوان یک انسان در اجتماع زندگی می کنید و لازمه ی زندگی کردن و برخوردار شدن از هر مزیتی ایجاد ارتباط موثر با آدم هاست پس شما باید این توانایی را داشته باشید که در ذهن طرف مقابلتان نفوذ کرده و فرصت های بی شماری را برای خود ایجاد نمایید. برای داشتن چنین ارتباط موثری شما باید بتوانید خوب احوالپرسی کنید مخصوصا با شخصی که برای اولین بار است ملاقات می کنید. یک احوالپرسی خوب می تواند مسیر گفت و گو را تغییر دهد. امیدوارم این مقاله و تکنیک های ارایه شده در آن کیفیت احوالپرسی کردن شما را بهبود بخشیده و به بهبود روابطتان منجر شود.

پیروز و موفق باشید.

نمایش بیشتر

پارسا عبداله پور

من پارسا عبداله پور، نویسنده و مدرس سخنرانی و مهارتهای ارتباطی، کمک می کنم افراد موفق جامعه با جذابیت در بیان و افزایش مهارتهای سخنرانی و ارتباطی، جایگاه اجتماعی و مالی خود را ارتقا دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا