مقالات

آداب میز غذا

دوست عزیز سلام

در این نوشته میخوام چندتا نکته با ارزش و کاربردی در مورد آداب معاشرت سر میز غذا٬ یا همان آداب میز غذا را با شما در میون بذارم.

شک ندارم که تا حالا بارها و بارها٬ یا پیش کسی مهمان بودین و یا به عنوان میزبان کسی را دعوت کردین٬ و احتمالا خیلی از وقتا این  دغدغه رو داشتین٬ که میز را چه جوری بچینیم٬ چه جوری سر میز غذا رفتار کنیم٬ کارد و چنگال رو چجوری به دست بگیریم٬ کجای میز نهار خوری بشینیم و …

علیرغم همه این دغدغه‌ها که میتونه برای هر کسی پیش بیاد کمتر افرادی هستند که برای آموزش این مهارت ها قدمی هر چند کوچک و در حد یک سرچ در اینترنت بر دارند و من به شما تبریک میگم بابت اینکه به مهارت به این مهمی ارزش قائل شدین و می خواهید أصول آداب میز غذا را یاد بگیرید.

  متاسفانه یکی از علل نابسامانی‌های اجتماعی اکثر جوامع٬ که خیلی وقتها باعث متلاشی شدن نظام خانواده هم شده٬ دلیل عمدش٬ عدم آشنایی و بی‌توجهی و یا کم‌توجهی به آموزش مهارت‌های زندگی و مهارت ضروری آداب معاشرت هستش.

  برای بهتر کردن زندگی اجتماعی خودمان٬ همه ی ما یه سری مسئولیت ها داریم و آموزش راه و روش زندگی کردن که می‌توان آن را در چهارچوب آداب معاشرت مطرح کرد وظیفه هر یک از ما هستش و برای اینکه بتونیم به مسئولیت‌های خود به درستی عمل نماییم و حداقل اطلاعاتی از حقوقی دیگر داشته باشیم باید این مهارت‌ها را یاد بگیریم.

 از شما می پرسم بچه از کجا باید مهارت آداب معاشرت رو یاد بگیره؟

  طبیعتاً داخل محیط خونه!

 به جرات میتونم بگم متاسفانه خیلی از خانواده ها خودشون هم به این آداب آشنایی ندارند واشتباه یادگرفتند٬

چون جایی به ما آموزش داده نشده و گاها ما هم برای آن کاری انجام ندادیم. پس یکی از ویژگیهای خوب یادگیری مهارت های آداب معاشرت اینه که٬ بچه هامون را برای ورود به دنیای بزرگسالی آماده می‌کنیم جدا از اینکه ما خودمون نیز با رعایت أصول  آداب میز غذا، توی مهمانی یا توی یه مراسم خاص، به عنوان یک فرد حرفه ای می درخشیم.

چند نکته در مورد آداب میز غذا:

  • اولین نکته اینکه٬ سر میز غذا حواسمون باشه که قاشق و چنگال و بشقاب باعث تولید صدا نشن.

  • شاید وقتی که مهمان میاد و یا مهمانی میریم برایمان سوال بوده که بعنوان مهمان کدوم سمت میز بشینیم؟

     یک میز را تصور کنید ٬ اگه به صورت طولی در نظر بگیریم دو تا صندلی در دو طرف میز قرار دارن٬ یکی در قسمت بالای میز و یکی در قسمت پایین میز . که در این حالت میزبان آقا یا پدر  یا مرد بزرگ خانواده در قسمت بالا و میزبان خانم یا خانوم خونه در قسمت پایین میز می نشینند و بقیه مهمانان در دو طرف میز می شینند.

  • وقتی بشقاب یا قاشق یا چنگالی که برای ما آوردن٬ می‌بینیم که لکه داره معمولاً اینجوریه که که یه دستمال کاغذی یا دستمال سفره را برمی‌دارند و لکه را پاک می‌کنند ولی در این شرایط  باید درخواست کنیم که قاشق رو برامون عوض کنند.
  •  لقمه ای  که برمی‌داریم باید به اندازه باشه که به راحتی در دهان قرار بگیره و مجبور نشیم که با دندان اون رو گاز بگیریم یا اون رو خورد کنیم.
  •  برای کشیدن غذا حتماً از قاشق٬ ملاقه مخصوص٬ یا کفگیر استفاده کنیم و زمانی که همه مهمان ها با قاشق و چنگال غذا می خورند غذا خوردن شما با دست ممنوعه.
  •  از لیسیدن انگشت دستمون به هر دلیلی به طور جدی پرهیز کنیم. 
  •  معمولاً وقتی که سوپ یا آش داغ هستش برای سرد کردن آن٬ از فوت کردن استفاده می‌کنند که این به دور از آداب میز غذا هستش و باید صبر کنیم تا سوپ یا آش سرد شود سپس به خوردن آن اقدام کنیم و زمانی که آش یا سوپ را میخوریم به هیچ عنوان نباید اونو هورت بکشیم و باید به آرامی از لبه قاشق آن را میل کنیم.
  •  برداشتن لیوان به این صورت هستش که از انگشت شصت و دو انگشت کنار شست دست راست استفاده میکنیم و هرگز از تمام انگشتان یا کف دست استفاده نمی کنیم. 
  • هنگام خوردن مواد غذایی مثل زیتون که هسته دارند باید سعی کنیم که هسته آن را با دست بسته از دهان خارج کنیم و در پیش دستی طوری قرار دهیم که دیده نشه.
  • این مواردی که عرض کردم فقط تعدادی از نکات و آدابی است که سر میز غذا باید رعایت کنیم.  آداب میز غذا نکات ریز بسیاری داره و بسیار وسیع و متنوع هستند و خودشان بخشی از آداب معاشرت می باشند که من به تعدادی از اونا در این نوشته اشاره کردم. 

 و ممنونم از این که همراه ما بودی و در نوشته های بعد:

در رابطه با آداب مهمانی رفتن

آداب مهمانی اومدن

آداب رانندگی

آداب تلفن

آداب محیط کار

آداب معاشرت تجاری

 و تمام آدابی که برای زندگی روزمره امروز ضروری هستند اشاره خواهم کرد.

پیروز و شاد باشید.

نمایش بیشتر

پارسا عبداله پور

من پارسا عبداله پور، نویسنده و مدرس سخنرانی و مهارتهای ارتباطی، کمک می کنم افراد موفق جامعه با جذابیت در بیان و افزایش مهارتهای سخنرانی و ارتباطی، جایگاه اجتماعی و مالی خود را ارتقا دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا