مقالات

در مهمانی چه بگوییم؟

تکنیک هایی برای گرم کردن مجلس مهمانی

در مهمانی چه بگوییم؟

 

 

احتمالا شما نیز تاکنون از خود پرسیده اید که چرا  برخی افراد در مهمانی ها و دورهمی ها همیشه می درخشند و همه را جذب خود می کنند؟ در جواب باید بگویم که این گونه افراد دارای مهارت های کلامی هستند و به خوبی می دانند در مهمانی ها چه بگویند.

داشتن ارتباطی موثر که می تواند زمینه ساز موفقیت و پیشرفت در آینده باشد از همین مهمانی ها شروع می شود پس شما چه در حکم مهمان باشید یا میزبان بهتره بلد باشید با دیگران به خوبی ارتباط برقرار کنید.

سخن گفتن یکی از مهارت های ارتباطی است در واقع هنری است کاملا اکتسابی که اگر شما بتوانید در اجتماع به خوبی سخن بگویید خواهید توانست روی افراد تاثیر به سزایی بگذارید.

اگرچه رسانه های اجتماعی مانند تلویزیون و موبایل محور اصلی اکثر مهمانی های کنونی است و روابط را به سردی کشانده و گفتگوی میان اشخاص به حداقل ممکن رسیده است اما هنوز هستند کسانی که می خواهند در مهمانی ها موضوعات مهمی را مورد بحث قرار دهند بنابراین لازم میبینم هر شخصی مهارت کافی در گفتار که یکی از اصول آداب معاشرت در مهمانی است را کسب کند.

 

 

در کانون توجه قرار داشتن

بهتر دیده شدن در مهمانی ها حق شماست که با کسب چند مهارت ساده می توانید در هر جمعی سرآمد باشید.

 

در این مقاله سعی داریم تا کیفیت و محور گفت و گو در مهمانی ها را مرور کنیم پس لطفا با ما همراه باشید.

 

از زبان بدن غافل نشویم

باید بگویم زبان بدن و ارتباطات غیرکلامی درست به اندازه ی ارتباطات کلامی حایز اهمیت اند و پژوهش ها  ثابت کرده اند ۶۰ تا ۹۰ درصد ارتباطات ما با دیگران غیرکلامی است. باید به گونه ای رفتار کنیم که حس اعتماد و صمیمیت را در افراد برانگیزیم مثلا هنگام دست دادن محکم دست دهیم البته نباید در این کار زیاده روی کنیم و یا هنگام صحبت کردن لبخند بر لب داشته و یا سرمان را به نشانه ی تایید حرف طرف صحبتمان تکان دهیم و از خیره شدن به دیگران بپرهیزیم.

 

 

شروع کننده گفت و گو شما باشید

ترس اکثر مردم از  باز کردن سرصبحت با اشخاص دیگر مخصوصا با غریبه هاست و جالب است بدانید تمام افراد حاضر در جمع نیز همین ترس را درمورد نحوه ارتباط گرفتن با شما دارند پس قهرمان شما باشید و با طرح یک سوال هوشمندانه سرصحبت را باز کنید. سوال شما می تونه در مورد لباس یا زیورآلات آن شخص باشد یا درمورد میزبان یا آب و هوای ان روز و یا هرچیز دیگری مهم آن است که شروع کننده ی یک گفت و گوی موثر باشیم.

 

حرف هایتان را با اشتیاق بزنید

لحن بیان شروع کننده ی گفت و گوی ماست. لازم نیست حتما موضوعی بسیار خاص و منحصر به فرد برای گفتن داشته باشیم کافی است آنچنان با اشتیاق حرف بزنیم که این اشتیاق و جذابیت را به مخاطبتان نیز منتقل شود و او را مشتاق به شنیدن ادامه ی حرف هایمان بکنیم.

 

مثبت نگر باشید و تعریف کنید

اشتباه برداشت نکنید منظور ما از تعریف کردن چاپلوسی کردن نیست سعی کنید جنبه های مثبت آن مهمانی یا شخصی که با او در حال صحبت کردن هستید را بگویید مثلا از لباس زیبایی که پوشیده یا رنگ چشماش یا لحن جذاب صحبتش تعریف کنید و این را از یاد نبرید که هیچ چیز به اندازه ی شنیدن تعریف و تمجید از دیگران، یک شخص را خشنود نمی کند.

 

غرزدن و انتقاد کردن ممنوع

برای چندساعتی هم که شده گله و شکایت از روزگار و بدبیاریهایمان را رها کنیم چون در این دوره همه ی افراد درگیر مشکلات هستند و  مهمانی مکان مناسبی برای گفتن درددل و بدبختی نیست مخصوصا اگر میزبان هستیم از قیمت زیاد مواد خوراکی و مخارج حرف نزنیم.  کسی که مدام غر می زند برای  همه کسل کننده است.

  از انتقاد کردن از غذا یا چیدمان منزل وسفره و یا توهین و کنایه و طعنه زدن به دیگران جدا خودداری کنیم و هرگز حرفی نزنیم که بعدا آرزو کنیم کاش آن حرف را نمی زدیم. و فراموش نکنیم که ایرادگرفتن خارج از ادب و آداب معاشرت در مهمانی است.

 

صدایتان را کنترل کنید

تن صدای شما به اندازه ی حرفی که می زنید اهمیت دارد. تن صدا می تواند اشتیاق و صمیمیت در حرف های شما را برساند و یا نه می تواند بیانگر طعنه و سرزنش باشد و حتی ممکن است پیام شما به غلط فهمیده شود پس باید کنترل درستی روی تن صدایمان داشته باشیم و با صدای بلند حرف نزنیم. آرام و شمرده شمرده صحبت کنیم و کلمات را به طور واضح بیان کنیم.

 

بحث کاری را کنار بگذارید

باید این را بدانید که مردم به موضوعات عادی مانند مسائل روزانه از جمله شرایط آب و هوا بیشتر از مسایل کاری ما علاقه مندند پس در مهمانی ها از سخن گفتن در مورد روزمرگی ها ومسائل کاری خودمان بپرهیزیم.

 

همیشه سخنی جذاب برای گفتن داشته باشید

سعی کنید از آخرین اخبار و یا تکنولوژی های روز دنیا اطلاع داشته باشید و یا از روز قبل با توجه به کسانی که قرار است در آن مهمانی حضور داشته باشند موضوعاتی متناسب با علاقه یا حوزه ی کاری آنها کسب کنید تا در مهمانی برایتان راهگشا باشد و سخنی باب میل مهمان ها داشته باشید.

 

همه را مخاطب قرار دهید و فقط با عده ی خاصی نباشید

اکثر مهمانی های کنونی به شیوه ای غلط برپا می شوند به این صورت که افراد همسان از لحاظ سنی به صورت دو  به دو و خصوصی مشغول صحبت با هم می شوند. اما باید ما سعی کنیم تعادل را برقرار کنیم. مخصوصا اگر در حکم میزبان هستیم، باید سعی کنیم برای همه ی مهمان ها وقت بگذاریم. چون اگر توجه مان فقط به عده ی خاصی باشد و بقیه را فراموش کنیم حس ناخوشایندی را در آن ها ایجاد کرده ایم. می توانیم یک بازی که مناسب سن همه ی افراد باشد را از قبل تدارک ببینیم و یا ب اطرح یک معما مهمان ها را سرگرم نماییم.

 

از موعظه و نصیحت کردن بپرهیزید

هیچ انسانی مخصوصا در جمع از موعظه شنیدن خوشش نمی آید. اشخاص وقتی نصیحت می شوند حس می کنند کاری را به اشتباه انجام داده اند و این باعث ایجاد حسی ناخوشایند در آن ها می شود و همانند سمی کشنده روابط شما با دیگران را به نابودی می کشاند. هرگز احساس فضل و دانایی و برتربودن بر دیگران را نداشته باشیم.

 

در مورد مخاطبتان حرف بزنید و خودشیفته نباشید

توجه داشته باشید که در یک گفت و گوی موثر و عالی شما باید بیشتر شنونده ی خوبی باشید تا یک گوینده ی خوب. توجه داشته باشیم که مردم دوست ندارند دایماً در مورد ما بشنوند پس به مخاطب خود فرصت دیده شدن بدهیم و اجازه بدهیم ازخودش بگوید و دائم وسط حرفش نپریم. سعی کنیم مخاطب خود را بشناسیم و به علایقش پی ببریم و در مورد آن مسایل سخن بگوییم.

 

با هر شخص متناسب با سن وعلایقش سخن بگویید

مطمئنا اگر با یک بچه درمورد تکنولوژی روز دنیا ویا اگر با یک دکتر در مورد مسائل پیش پا افتاده سخن بگویید اصلا برایشان جذاب نخواهد بود و خیلی زود از این گفت و گو کسل و بی حوصله می شوند. پس سن افراد را در نظر داشته باشیم و متناسب با سن و علایقشان سخن بگوییم.

 

 

و در پایان باید بگویم که این نکات تنها جزیی از آداب معاشرت در مهمانی محسوب می شوند که توجه داشتن به آنها باعث افزایش کیفیت گفت وگوهایتان می شود و حرفه ای بودن شما را نشان می دهد.

 

ممنون که تا پایان همراه ما بودید.

نمایش بیشتر

پارسا عبداله پور

من پارسا عبداله پور، نویسنده و مدرس سخنرانی و مهارتهای ارتباطی، کمک می کنم افراد موفق جامعه با جذابیت در بیان و افزایش مهارتهای سخنرانی و ارتباطی، جایگاه اجتماعی و مالی خود را ارتقا دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا